Vitamine B

Vitamine B

Vitamine B zorgt er voor dat je lichaam en geest extra energie krijgt en vermoeidheid tegengaat. Het is een groep die onderverdeeld is in acht wateroplosbare vitamines en het vitamine B complex vormt. Elke onderverdeling heeft een eigen functie in de celullaire stofwisseling.
Het vitamine-B complex bestaat uit Vitamine-B1, B2, B3, B5, B6, B8, B11 en B12

Vitamine B1 (thiamine)
Thiamine maakt deel uit van de energieproductie en stofwisseling. Het zorgt er ook voor dat glucose wordt afgebroken tot energie. Dit zorgt ervoor dat je lichaam meer energie krijgt.

Vitamine B2 (riboflavine)
Riboflavine is één van de stoffen die zorgt voor energieproductie en heeft een grote rol bij de stofwisseling van vetten, zetmeel en eiwitten. Energieproductie is essentieel om je niet moe en futloos te voelen.

Vitamine B3 (nicotinezuur)
Ook Nicotinezuur maakt deel uit van de energie- en proteïnestofwisseling. Ook deze zorgt voor een omzetting van vetten, zetmeel en eiwitten

Vitamine B5 (panthotheenzuur)
Vitamine-B5 komt in heel veel voedingsmiddelen voor en heeft een rol in de stofwisseling van koolhydraten en vetten. Een tekort aan vitamine B5 zorgt ervoor dat de andere vitamines uit het vitamine B complex ook een tekort hebben. Gevolgen hiervan zijn moeheid, slaapproblemen, weerstandsvermindering, oververmoeidheid en weinig energie.

Vitamine B6 (pyridoxine)
Vitamine B6 zorgt voor de omzetting van aminozuren in neurotransmitters en van tryptofaan in nicotinezuur (vitamine-B3). Ook deze vitamine heeft een rol in de energiestofwisseling en zorgt dus voor meer energie en minder vermoeidheid.

Vitamine B8 (biotine)
Biotine staat in voor de omzetting van koolhydraten en eiwitten in energie. De naam vitamine-B8 wordt niet veel meer gebruikt. Deze wordt meestal onder de naam vitamine H genoemd.

Vitamine B11 (foliumzuur)
Foiliumzuur speelt een rol bij de aanmaak van rode bloedcellen en bij het ontwikkelen van de hersenen en ruggenmerg bij een foetus.

Vitamine B12 (cobalamineverbindingen)
De belangrijkste functie van Vitamine B12 is het omzetten van koolhydraten, eiwitten en vetten in energie.  Het speelt ook een belangrijke rol bij processen zoals DNA synthese en energieproductie.

Vitamine B complex
Het vitamine B complex is dus zeer essentieel voor het aanmaken van energie en je lichaam en geest een energieboost te geven. Een tekort aan deze vitaminen kan verschillende gevolgen hebben voor lichaam en geest. Zo zullen mensen zich altijd moe voelen, weinig energie hebben en vermoeid raken. Een combinatie van het vitamine B complex, sporten en een goede nachtrust zullen je lichaam en geest extra energie geven waardoor je je minder moe en futloos voelt.

Meer energie in 30 dagen

Zou je ook die extra energie willen hebben om je dag door te komen zodat je je minder moe en futloos voelt? Ontdek het hier, je leven zal in positieve zin veranderen.

Vitamine B

,